ອາຫານແຕ່ລະກຸບເລືອດຄວນກິນ ແລະ ຄວນຫຼີກລ່ຽງ
ຈຳນວນຜູ້ອ່ານ: 135
ອະນຸມັດວັນທີ:
08/06/2018
ທ່ານເຄີຍສົ່ງໄສບໍ່ວ່າເປັນຫຍັງເວລາທີ່ເຮົາກິນອາຫານບາງຢ່າງຈື່ງມີອາການແພ້, ບາງເທື່ອກິນຕົວເຮົາເອງມີອາການເຈັບທ້ອງຫຼື ອາການອື່ນໆ ແຕ່ໝູ່ທີ່ກິນນໍາພັດບໍ່ເປັນຫຍັງມື້ນີ້ເຮົາມີຄໍາຕອບມາໃຫ້.
- ກຸບເລືອດ AB:
– ຄວນເລືອກກິນອາຫານທະເລ, ເນີຍ, ນົມ, ຜະລິດຕະພັນຈາກຖົ່ວເຫຼືອງ, ຜັກ ແລະ ໄຂ່.
– ຄວນຫຼີກລ່ຽງ ປາຊີ້ນຂາວ, ຊີ້ນສັດໃຫຍ່, ໝາກສີດາ, ສາລີ, ໝາກມ່ວງ, ຖົ່ວແດງ ເພາະພູມຄຸ້ມກັນອ່ອນເພຍ ກົດໃນກະເພາະຕໍ່າຍ່ອຍຊີ້ນສັດໄດ້ຍາກ.
- ກຸບເລືອດ A:
– ຄວນເລືອກກິນຜັກ, ປາ, ນົມຖົ່ວເຫຼືອງ.
– ຄວນຫຼີກລ່ຽງ ໄຂ່, ນົມງົວ, ແປ້ງ, ຊີ້ນສັດ ເພາະລະບົບຍ່ອຍອາຫານ, ລະບົບພູມຄຸ້ມກັນບໍ່ດີ ສ່ຽງເປັນພະຍາດຫົວໃຈ ແລະ ມະເຮັງ.
- ກຸບເລືອດ B:
– ຄວນເລືອກກິນເຂົ້າກ໊ອງ, ເຂົ້າໂອດ, ຂີງ, ຊາຂຽວ, ໂສມ.
– ຄວນຫຼີກລ່ຽງປູ, ກຸ້ງ, ຫອຍແຄງ, ຊີ້ນໄກ່, ແປ້ງ, ເພາະກົດໃນກະເພາະອາຫານສູງ ລະບົບເຜົາຜານບໍ່ດີ ເລືອດແຂງໂຕຊ້າ.
- ກຸບເລືອດ O:
– ຄວນເລືອກກິນຊີ້ນສັດ, ອາຫານທະເລ, ຜັກຫົມ.
– ແຕ່ຄວນຫຼີກລ່ຽງ ໝາກໄມ້ລົດສົ້ມ, ຊາ, ກາເຟ, ເບຍ ເພາະກົດໃນກະເພາະສູງ ລະບົບເຜົາກໍ່ບໍ່ດີປານໃດ ເລືອດກໍ່ແຂງຕົວຊ້າຕື່ມອີກ.
ແນວໃດກໍ່ຕາມ ອາຫານທີ່ເວົ້າມານັ້ນ ກໍ່ບໍ່ໄດ້ໝາຍຄວາມວ່າ ສິ່ງທີ່ຄວນຫຼີກລ່ຽງນັ້ນ ກຸບເລືອດນັ້ນຈະກິນບໍ່ໄດ້ ແຕ່ວ່າຖ້າຫຼີກລ່ຽງໄດ້ແມ່ນດີຕໍ່ສຸຂະພາບ, ແຕ່ຖ້າຫຼີກລ່ຽງບໍ່ໄດ້ ກໍ່ຄວນກິນເລັກໜ້ອຍເທົ່ານັ້ນ ເພື່ອເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍຂອງເຮົາມີສຸຂະພາບທີ່ດີ.
ທີ່ມາ: http://www.pakaad.com/10468/