ວິທີເຮັດອ່ອມຊີ້ນ
ຈຳນວນຜູ້ອ່ານ: 224
ອະນຸມັດວັນທີ:
02/03/2018
ສ່ວນປະກອບ
- ຊີ້ນຕິດເອັນ ຫຼື ເອັນຂານ່ອງໂດຍຊອຍເປັນຕ່ອນພໍດີຄຳ (200 ກຣາມ) 1 ຖ້ວຍ
- ເຄື່ອງໃນງົວຊອຍເປັນຕ່ອນພໍດີຄຳ (100 ກຣາມ) ເຄິ່ງຖ້ວຍ
- ຂ່າອ່ອນຊອຍບາງໆໃຫ້ໄດ້ 7 ປ່ຽງ
- ຫົວສີໄຄຕັດເປັນຕ່ອນ 1 ຕົ້ນ
- ໃບຂີ້ຫູດ 5 ໃບ
- ຮາກຫອມປ້ອມ 3 ຮາກ
- ຫອມເປຊອຍໃຫ້ໄດ້ 2 ບ່ວງ
- ຫອມປ້ອມຊອຍໃຫ້ໄດ້ 1 ບ່ວງ
- ຫອມບົ່ວຊອຍໃຫ້ໄດ້ 1 ບ່ວງ
- ນ້ຳມັນພືດ 1 ບ່ວງ
- ນ້ຳດື່ມ 2 ຖ້ວຍ
- ຄະນໍຊຸບກ້ອນໝູ 1 ກ້ອນ
- ນ້ຳແກງຕຳໃສ່ໝາກເພັດທີ່ຈະເຮັດແກງ
- ໝາກເຜັດແຫ້ງ 7 ໜ່ວຍ
- ໝາກເພັດຂີ້ໜູ 4 ໜ່ວຍ
- ຫົວຜັກບົ່ວ 3 ຫົວ
- ກະທຽມ 20 ງີມ
- ຫົວສີໄຄ 1 ບ່ວງ
- ຫົວຂ່າແກ່ຊອຍໃຫ້ໄດ້ 1 ບ່ວງ
- ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
- ກະປິເຄິ່ງບ່ວງ
ວິທີເຮັດ
- ຕຳໝາກເຜັດແຫ້ງໃສ່ເກືອໃຫ້ລະອຽດແລ້ວໃສ່ກະທຽມ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຂ່າ, ຫົວສີໄຄ ແລະ ກະປິລົງໄປ ຫຼັງຈາກນັ້ນຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກເທື່ອໜຶ່ງ.
- ນຳເອົາຊີ້ນ ແລະ ເຄື່ອງໃນໄປຕົ້ມຈົນເປື່ອຍ
- ໃສ່ນ້ຳມັນລົງໄປໃນໝໍ້ໜ້ອຍໜຶ່ງແລ້ວນຳເອົາສ່ວນປະສົມທີ່ຕຳໄວ້ນັ້ນລົງໄປຂົ້ວໃສ່ຈົນມີກິ່ນຫອມແລ້ວນຳເອົາຊີ້ນລົງໄປຂົ້ວໃສ່, ເມື່ອເຂົ້າກັນແລ້ວກໍນຳເອົານ້ຳທີ່ຕົ້ມຊີ້ນນັ້ນລົງໃສ່.
- ໃສ່ຂ່າ, ຫົວສີໄຄ ແລະ ຄະນໍຊຸບກ້ອນລົງໄປຄົນໃຫ້ລະລາຍ ແລະ ຕົ້ມຊີ້ນຕໍ່ໄປອີກເພື່ອໃຫ້ນ້ຳ ແກງຊຶມເຂົ້າຊີ້ນ.
- ໃສ່ໃບຂີ້ຫູດລົງໄປແລ້ວປິດໄຟຕັກໃສ່ຖ້ວຍແລ້ວໂຮຍໜ້າດ້ວຍຫອມປ້ອມ, ຫອມເປ ແລະ ຜັກບົ່ວທີ່ຊອຍໄວ້ນັ້ນລົງໃສ່ຫຼັງຈາກນັ້ນຕັກກິນໄດ້ເລີຍ.